Orel bojovný (Polemaetus bellicosus)

Orel bojovný je jedním z největších orlů na světě a  je největší africkým orlem. Na hlavě má výraznou chocholku. Mladí dravci mají světlé zabarvení a tmavé oko. Jak sám název napovídá jedná se opravdu ,,Echt" orla. Stisk jeho pařátů je výrazně větší než u dosud námi držených orlů. Orel bojovný loví různou kořist až do velikosti antilop. Dokáže lovit i hospodářská zvířata, proto je také lidmi pronásledován. Na orla bojovného jsme čekali dlouhých 26 let. 

© 2018 Copyright Zayferus.cz - všechna práva vyhrazena. Společnost Zayferus je chráněna registrovanou ochrannou známkou od roku 1992 | Dravci, ukázky, sokolnictví a ptáci.