Orel východní -kamčatský - dravci, Zayferus (Haliaeetus pelagicus

někdy se mu také říká orel kamčatský. Jedná se o největšího orla na světě. Rozpětí křídel má až 2,7 metru a samice, která je větší, může vážit i 9 kg. Živí se lovem ryb a vodních ptáků, příležitostně požírá i mršiny. Na našich akcích loví mořského racka. Orel kamčatský má v dospělosti nádherně žlutý zobák a bílé skvrny na boku křídel. Ocasní pera jsou též bílá. Máme samici, která se jmenuje Tajgona. Sháněli jsme ji 20 let. Jedná se o kriticky ohrožený druh.

© 2018 Copyright Zayferus.cz - všechna práva vyhrazena. Společnost Zayferus je chráněna registrovanou ochrannou známkou od roku 1992 | Dravci, ukázky, sokolnictví a ptáci.