Výreček malý - dravci, Zayferus (Otus scops)

je druhá nejmenší sova u nás. Váží pouze 7 dkg, rozpětí má půl metru. Na hlavě má výreček malý ozdobná péřová ouška. Ochranné krycí zbarvení připomíná kůru stromu. U nás vzácně hnízdí na Moravě a na zimu odlétá na jih. Hnízdí v dutinách starých stromů. Jeho nejčastější kořistí je hmyz a pak drobní hlodavci. Tito výrečci jsou z našeho vlastního odchovu. V programu s ním projdeme kolem diváků, aby si ho mohli zblízka prohlédnout nebo i vyfotit.

© 2018 Copyright Zayferus.cz - všechna práva vyhrazena. Společnost Zayferus je chráněna registrovanou ochrannou známkou od roku 1992 | Dravci, ukázky, sokolnictví a ptáci.