Orel skalní - dravci, Zayferus (Aquila Chrysaetos)

V ČR nehnízdí – nejblíže hnízdí na Slovensku. Je to silný, šlechetný a bojovný orel. Rozpětí má okolo 2 m a může vážit až 5 kg. Je to oprávněný král ptáků. Může ulovit i větší zvíře, než je on sám. Např. kamzíka. V Tatrách však většinou loví sviště. V Kirgizii a v Kazachstánu je používán k lovu lišek a vlků. Létá pomalejším letem, má ale velkou sílu v pařátech, které používá jako smrtící nástroj. Orli se dožívají až 80 let. Ten náš se jmenuje Iris a loví kličkujícího šakala.

© 2018 Copyright Zayferus.cz - všechna práva vyhrazena. Společnost Zayferus je chráněna registrovanou ochrannou známkou od roku 1992 | Dravci, ukázky, sokolnictví a ptáci.