Puštík bradatý /vousatý/ (Strix nebulosa)

nebo se mu říká i vousatý je sova poměrně dost velká. Velikostí se rovná takřka výru velkému. Má velice jemné peří a létá velmi pomalu. Má kulatou hlavu s velice výrazným závojem. Ve spodní části závoje má výraznou bradku. Puštík bradatý žije ve chladných severských lesích. Loví ve dne i v noci a to ptáky do velikosti holuba a i drobné savce. Dokáže svoji kořist vyhrabat i ze sněhu. Proti chladu jej chrání husté opeření pařátů.

© 2018 Copyright Zayferus.cz - všechna práva vyhrazena. Společnost Zayferus je chráněna registrovanou ochrannou známkou od roku 1992 | Dravci, ukázky, sokolnictví a ptáci.